«Медіа фуфло»: в Україні створять список «фейкових» сайтів та блогерів – Дніро News

«Медіа фуфло»: в Україні створять список «фейкових» сайтів та блогерів

В Україні з’явиться «чорний список» засобів масової інформації та блогерів, які поширюють неправдиві новини про громадянське суспільство.

Ініціаторами проекту виступила Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), Центр прав людини Zmina та Інститут масової інформації. Вони спільно запустять проєкт «Медіа фуфло», у межах якого складуть «чорний список» ЗМІ, блогерів, сторінок у соціальних мережах та телеграм-каналів, які розповсюджують фейкові новини. Зокрема йдеться про «дезу» щодо журналістів, правозахисників та активістів.

«Ми закликаємо бойкотувати медіа та ресурси, які розпалюють ворожнечу та публікують брехню. Для цього ми складаємо список тих, хто бреше людям в очі та ширить фейки. Ми будемо моніторити інтернет-простір, щоб визначити тих, хто, за розробленими нами критеріями, системно займається хейтерством щодо представників громадянського суспільства», – сказав виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко.

Нагадаємо, в Україні реєстрація інтернет-ЗМІ не закріплена на законодавчому рівні. Втім, деякі ресурси з метою легалізації своєї діяльності реєструються у Міністерстві юстиції України.

Будьте постійно у курсі подій – підписуйтесь на канал «Дніро News» у Google новини та Facebook.



ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI


Від Smi.biz

Мы в соц. сетях

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com